miercuri, 1 octombrie 2014

Si cartile au suflet



cartea mea
O carte este un fragment de suflet, solitara intr-o biblioteca sau pe rafturile din librarie, pana in momentul cand isi gaseste un alt suflet de care sa se lege. Paginile ingalbenite ce raspandesc un mros dulce de coaja de copac, de vechi de nou....Cartile sunt un izvor de cunostinte ele ne ajuta sa intelegem mai bine lumea , dar ne fac si mai sensibili .
Care au fost cărțile tale preferate? Ia-le pe rând și gândește-te la fiecare ca la o parte din tine, din sufletul tău. Gandeste-te ca la un prieten drag.
Cand citesti o carte, citesti o parte dintr-un suflet ce se ofera pe hartie pentru ca tu sa o lipesti de sufletul tau, incepi sa te consideri parte din acea carte, sa triesti ceea ce citesti; astefl citind cat mai multe carti, cat mai multe fragmente le atasaezi propriului eu. Cineva spunea ca fiecare om este o carte, daca stii cum sa-l citesti. Suflarea fiecarei carti, uitarea de sine pe care ti-o daruieste...totul este o poveste pe care
o traiesti tu insuti, fara sa iti dai seama...
Daca simti ca iti lipseste ceva deschide o carte, lasa randurile sa curga in fata ochilor, lasa magia lor sa te cuprinda.
Nu exista prieten mai loial sau profesor mai intelegator decat o carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu