vineri, 19 septembrie 2014

Plecarea pasarilor

pasari calatoare
Batrana toamna a revenit la noi cu bogatiile ei. Fructele coapte, zemoase si dulci ne asteapta in livezi, ovoarele de frunze se impletesc pe strazi, dar odata cu toate bogatiile vin si dezamagiri, plecarea pasarilor, vremea mai ploioasa si mai frigurosa.
Pasarile triste se pregtesc sa ne paraseasca, ele pleaca pentru ca frigul vine, hrana este tot mai greu de gasit, iar corpul lor fragil si delicat nu poate rezista la frigul iernii. Inaunte de a pleca ele se aduna pentru a stabilii i ce directie trebuie sa zboare. Se pregatesc cu tristete in suflet sa isi paraeseasca cuiburile, casele lor din copacii inalti. Inainte de plecare isi iau la revedere de la cuiburi, de la padurile imbatranite de vreme, de la tara lor. Pornesc la drum in carduri cat mai devreme pentru a nu le prinde frigul pe drum. Calatoria lor
dureaza foarte mult , strabat atat de multe locuri si trebuie sa se grabeasca pentru ca frigul iernii vine foarte repede, zboara catre tarile calde. Drumul fiind foarte lung este si plin de pericole, unele pasari pot ingheta, altele pot fii impuscate de vanatori. Cand pasarile ne prasesc totul se intristeaza , cerul plange dupa ele, codrii freamata tristi, goi de frunze si de ciripitul vesel al micilor vietuitoare. Plecarea pasarilor este cel mai trist peisaj al toamnei, dar ne bucuram pentru ca la primavara se vor intoarce la cuiburile lasate toamna.

2 comentarii: