vineri, 3 martie 2017

Cum facem o compunere

Citind mult vei izbuti! Lectura te va ajuta sa intelegi regulile unei compuneri. Citind mult iti vei imbogati vocabularul. Inarmeaza-te cu un vocabular, un pix si un dictionar. In lecturile pe care le vei citi vei intalni cuvinte necunoscute, noteaza toate aceste cuvinte in vocabular si explica-le cu ajutorul dictionarului. Vei putea scrie frumos si convingator numai despre ceea ce cunosti. Lectura este un model din care poti invata cum sa scrii. Cand povestesti, povesteste folosind cuvinte simple.
Important este sa observi tot ce se afla in jurul tau: flori, pomi, case, gaze, lume, etc. si tot ce se intampla in jurul tau: cantecul pasarilor, zumzaitul, vantul, ploaia, caderea frunzelor, intoarcerea pasarilor, caderea fulgilor de zapada, etc. Asa vei putea povesti mai usor si mai bine.
Insa compunerea nu este numai ce observi in jurul tau si sa redai realitatea; iti poti inchipui ceea ce nu este, dar poate fi, chiar si numai in imaginatia ta. Nu te gandi tot timpul la ce si ce nu e posibil; ceea ce astazi pare imposibil, maine, poate deveni realitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu