luni, 5 mai 2014

Anii de scoala

scoala
Unii din cei  mai frumoşi ani in viata unui om sunt anii de şcoală... Sunt anii care nu se uita si raman gravati in amintirea fiecaruia, de la primul sunet al clopotelului pana la ultimul. De fapt în anii de şcoală se iau cele mai importante decizii şi te formezi ca persomalitate pentru a-ţi crea o cale in viata. Fiecare om are o personalitate inca din primii ani de viata, insa scoala ne dezvolta personalitatea si ne ajuta sa ne dam seama pe ce drum sa o luam in viata. La inceput pare grea pentru fiecare copil, iar apoi devine un prieten devotat.
Prima zi de scoala? Prima zi de scoala incepe cam asa: mai intai o cladire mai noua sau mai veche, apoi coridoare lungi, misterioase, sali cu scaune si mese, colegi de clasa si in final dupa primul sunet de clopotel doamna invatatoare. Cred ca fiecare dintre noi isi aduce aminte de prima zi de scoala, de primul buchet de flori daruit doamnei invatatoare, primul pas alaturi de doamna invatatoare in  clasa. Toate acestea te fac sa te simti intr-o lume noua plina de tainele invataturii. In anii de scoala legam prietenii care vor dura poate toata viata. In anii de scoala esti alaturi de colegi si prieteni, captand o adevarata experienta a vietii. In bancile scolii ai mereu sprijin in colegi si profesori, alaturi de ei te simti curajos, mai increzator in fortele proprii. In timp reusesti sa iti dai seama ceea ce dloresti sa devii, reusesti sa devii matur. Sufletul scolii sunt elevii si profesorii, necunoscute intr-o ecuatie al carui rezultat il reprezinta
formarea. Profesorul este aceea persoana care te calauzeste printr-un univers complicat, dar seducator, care iti propune un model si te ajuta sa descoperi si sa te descoperi.
Scoala insemna invatare, reguli stabilite pentru a fi incalcate si nazbatii care mai de care mai traznite. Timpul se scurge si terminam scoala unii cu mai multe cunotinte altii cu mai putine. Toate acestea fac  ca scoala sa fie un spatiu viu, atragator si sa ramana mereu in amintire..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu