vineri, 4 octombrie 2013

Compunere - Lectura in viata mea

Astazi am primit o noua provocare, o compunere despre lectura in viata mea.

Dupa parerea mea cartea este foarte importanta in viata unui om. Este o comoara fara pret, te face sa te bucuri, sa razi si sa plangi. Cartea iti dezvolta vocabularul si nu numai, ne face sa fim mai buni. Poti trai foarte bine si fara sa citesti, multi oameni nu au deschis niciodata nici o carte, iar daca vrei sa le explici ce pierd e la fel cum ai explica unui surd frumusetea muzicii. Scopul lecturii in perioada scolara, este acela de a ajuta un copil sa comunice cu cei din jur. Lectura ii invata pe elevi sa gandeasca, le imbogateste cunostintele despre viata si lume, modeleaza caracterul. Cel mai sigur prieten, şi cel mai bun, e cartea. Lectura este, probabil, cea care ne ajuta cel mai mult in viata. Facuta sa lumineze mintea omului si sa-i incalzeasca sufletul, cartea este purtatoarea peste milenii a intelepciunii si a cunoasterii umane. Mi-amintesc si acum cu placere prima mea carte de colorat, aveam vreo cinci anisori. Am rasfoit-o cu mare
nerabdare, iImagini dupa imagini imi treceau prin fata ochilor. Apoi a urmat faimosul abecedar care m-a invatat sa scriu si sa citesc. De când am descoperit-o, cartea s-a dovedit a fi un prieten credincios, răbdător, care are întotdeauna timp pentru mine.
Nu trece o zi să nu mă întâlnesc cu acest prieten fidel, să nu petrecem împreună câteva ore. In fiecare zi cand vin de la scoala, cartea de pe raftul din biblioteca ma asteapta nerabdatoare sa imi spuna noi informatii. Dacă mai multe zile la rând nu am timp să citesc câteva pagini devin trista, iar tristeţea este alungată doar de o nouă reîntâlnire cu cartea.
Acum, vorbesc şi scriu mai corect, am un vocabular mai bogat, pot cu o mai mare uşurinţă să aştern pe hârtie şi să transmit prin viu grai gândurile pe care le am. Sunt mândra să am în carte un prieten atât de bun şi mă bucur că ne-am cunoscut. Le recomand şi celorlalţi elevi să descopere prietenia cărţii şi să păstreze o relaţie îndelungată cu ea.

19 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut si a fost, foarte frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru compunere. Nu m-am mai trudit sa ma gandesc la o compunere despre carte asa ca am copiat-o pe ata. MULTUMESC MULT!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos nu credeam ca se poate zice asa ce fa despre o carte

    RăspundețiȘtergere